Historie

Bijna 30 jaar geleden kwam de vraag of Alblasserdam ook iets kon betekenen voor gehandicaptenzorg De Schutse.

13474147673_986fbb8f74_bBij Huisman Keukens op Dam 52 werd gestart met een winkeltje met van alles en nog wat en de naam DE SCHUTSEHOEK was geboren.
Na verloop van tijd had de familie Huisman de ruimte zelf nodig en verhuisden wij naar Dam 60.

Inmiddels was het assortiment uitgebreid met ondergoed, nachtkleding en niet te vergeten baby- en kinderkleding. Ook verzorgden wij party’s en stonden met de gehele collectie kleding op andere verkopingen. Doordat wij met vrijwilligers als personeel werkten, hadden wij 100% opbrengst.

Een andere actie was het opzetten van een jaarlijkse verkoping.
De eerste verkoping hielden we in Nieuw-Lekkerland bij gebouw Onder de Wiek.
Een verkoping organiseren is altijd een hele aanpak, maar met alle hulp die we ontvingen werd het een succes. Natuurlijk ook doordat er zoveel mensen kwamen.
Daarom werd de locatie in Nieuw-Lekkerland te klein en zochten wij naar iets groters en dan ook nog graag in Alblasserdam. Dit vonden we op het Raadhuisplein en in 2006 hielden we daar onze eerste verkoping en direct werd de opbrengst verdubbeld.

De Schutsehoek als winkeltje is in 2012 dicht gegaan. Klik hier voor een terugblik op de periode van het winkeltje, zoals vermeld in het Reformatorisch Dagblad in 2012.
Nu zetten wij ons in voor onze jaarlijkse verkoping op het Raadhuisplein en de andere activiteiten zoals vermeld op de pagina activiteiten.